„Sulík bosszúból a maffia oldalára állt” – Heger és Matovič reagált az SaS bizalmatlansági indítványára

2022. december 1. - 15:19 | Belföld

Eduard Heger miniszterelnök és Igor Matovič pénzügyminiszter csütörtökön reagált az aktuális politikai helyzetre. Azt követően, hogy a parlamentben nem sikerült meneszteni Roman Mikulec belügyminisztert, az SaS bejelentette, hogy bizalmatlansági indítványt nyújt be a kormány ellen.

„Sulík bosszúból a maffia oldalára állt” – Heger és Matovič reagált az SaS bizalmatlansági indítványára
Fotó: TASR - Martin Baumann

„Roman Mikulec a garancia arra, hogy a bűnüldöző szervek szabad kezet kapnak. Szabadon nyomozhatnak anélkül, hogy figyelniük kellene, ki milyen mezt visel. Ez az oka annak, hogy miért próbálták meg ismét meneszteni” – nyilatkozta Eduard Heger miniszterelnök.

Hozzátette, hogy Mikulec szálka az ellenzék szemében, ugyanis tagjaik féltik a szabadságukat és a büntetlenségüket. A belügyminiszter köszönetet mondott mindenkinek, aki a maradása mellett szavazott. „Ígéretemet adom, hogy úgy folytatjuk a dolgokat, ahogy elkezdtük” – mondta.

A belügyminiszter színjátéknak tekinti a Smer próbálkozásait a menesztésére. Az viszont meglepte, hogy az SaS egyes képviselői is emellett tették le voksukat. Igor Matovič szerint a minőség jele az, hogy már nyolcadszorra próbálták meg meneszteni Mikulecet. Azzal kapcsolatban, hogy az SaS bizalmatlansági indítványt nyújtott be, a pénzügyminiszter elmondta: Richard Sulík nyilvánvalóan bosszúból a maffia oldalára állt.

„Meglehetősen tisztességes mélypontot ért el ma néhány képviselő Richard Sulík vezetése és parancsnoksága alatt” – kommentálta így az OĽaNO elnöke azt, hogy az SaS képviselői Mikulec távozása mellett tették le a voksukat.

„Ez a választási időszak tele van nehéz időkkel. Kijelenthetem, hogy a politikában talán már semmi sem lep meg. Nem értem viszont, hogyan lehetséges, hogy Richard Sulíkból három hónap alatt konstruktív ellenzékből olyan ember vált, aki meg akarja dönteni a harmadik demokratikus, korrupcióellenes kormányt” – jegyezte meg a kormányfő, aki sajnálja az egész helyzetet, és bízik benne, hogy Sulík visszatér a kitaposott útra.

„Belülről próbálta szétverni a kormányt. Ezt akkor fejezte be, amikor távozott a koalícióból, mert rájött, hogy nem jár sikerrel. Most kívülről bandázik a maffiával és igyekszik megdönteni a kormányt” – tette hozzá Matovič.


(tvnoviny.sk)