Sulík elárulta, hogyan végződött a Ficóval folytatott tárgyalás

2022. augusztus 25. - 12:58 | Belföld

Richard Sulík (SaS) gazdaságügyi miniszter csütörtökön délelőtt találkozott Robert Ficóval, az ellenzéki Smer elnökével.

Sulík elárulta, hogyan végződött a Ficóval folytatott tárgyalás
Richard Sulík (Fotó: TASR)

Sulík már a keddi Facebook-bejegyzésében jelezte, hogy Fico kezdeményezésére találkozni fog vele. A csütörtöki meetinget követően a gazdaságügyi miniszter közölte, az energetikát érintő technikai kérdésekről volt szó, a találkozónak kifejezetten információs jellege volt, más kérdések nem képezték a tárgyát. A miniszteren kívül jelen volt Karol Galek államtitkár és Ján Petrovič, az energetikai részleg vezetője.

„Azért döntöttem Robert Fico fogadása mellett, mert már többször átvettük az energetika kérdését a parlamentben, Robert Fico részéről pedig számos hamis, illetve elferdített technikai adattal találkoztam. Meg vagyok róla győződve, hogy csakis az szolgálja a politikai párbeszéd javát, ha valós, létező kérdésekről folyik a tárgyalás” – írta Sulík.

A találkozót követően Robert Fico elmondta, hogy a Smer támogatni fog minden intézkedést a gazdaságügyi minisztérium és a kormány részéről, ami a magas energiaárak által sújtott embereket és vállalatokat érinti.

„Aminek lesz füle és farka a gazdaságügyi minisztérium és a kormány részéről, azt támogatni fogjuk a parlamentben, mert most nincs idő a játszadozásra” – jelentette ki Fico, aki felhívta a figyelmet az alapélelmiszerek újabb drágulásának, valamint több vállalat gyártási leállításának a veszélyére.

Viszont nem mindenben értett egyet a két fél. Az egykori miniszterelnök szerint Szlovákiának minden lehetséges helyen forrásokat kell keresnie az emberek támogatására.


TASR/para