Sulík habozás nélkül kiállt a miniszterelnök mellett, szerinte az ellenzéknek kellemetlen meglepetésben lesz része

2021. június 17. - 19:14 | Belföld

Az ellenzék a miniszterelnök leváltására tett próbálkozása során rájött, hogy az egész koalíció Eduard Heger (OĽaNO) mellett áll. Ezt Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter jelentette be, hozzátéve, hogy a Nemzeti Tanács plenáris ülésén szívesen felszólal az esetleges felmentése során.

Sulík habozás nélkül kiállt a miniszterelnök mellett, szerinte az ellenzéknek kellemetlen meglepetésben lesz része
Richard Sulík (TASR)

A kormányfő elleni bizalmatlansági indítványt a Peter Pellegrini exminiszter körüli emberek szorgalmazzák.

„Ez számunkra jól jön, kellemes impulzus lesz kívülre, hogy összetartunk”

– reagált Sulík arra, hogy az ellenzék vissza akarja hívni Hegert. Szerinte meglepetést fog okozni, hogy mennyire egységesen áll a dologhoz a koalíció.

Sulík elmondta, hogy a Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter visszahívására tett kísérlet során nem szólalt fel, mert nem avatkozik a biztonsági kérdésekbe, ezért nem volt mit mondania. Azonban, ha Hegert akarják visszahívni, szívesen kiáll érte és alaposan fel is készül a beszédére, mondta. Hozzátette, hogy Heger jó munkát végez.

„Elég szokatlan olyan miniszterelnököt visszahívni, aki még nincs 100 napja a hivatalában”

– mondta csütörtökön az újságíróknak.

Pellegrini szerint a képviselők a következő napokban tervezik benyújtani annak a rendkívüli ülés összehívásának a javaslatát, amelyen Hegert akarják leváltani. Ezt még a képviselők nyári szabadsága előtt akarják megtenni.

Pellegrini emlékeztetett arra, hogy a kormány minden területen kudarcot vall, és hogy a történelemben egyetlen garnitúra sem irányította ilyen rosszul az országot. Heger visszahívásával szerinte az egész kormány szétesne.

Úgy véli, nincs értelme egyesével visszahívni a minisztereket, ezért kell bedőlnie az egész kormánynak.

(čas.sk)