Sulík: „A jövő heti kormányülés után benyújtom lemondásomat”

2022. augusztus 24. - 14:22 | Belföld

Richard Sulík (SaS) jövő héten szerdán, a kormányülést követően benyújtja lemondását, ugyanis úgy véli, a koalíciós tárgyalások már sehová sem vezetnek.

Sulík: „A jövő heti kormányülés után benyújtom lemondásomat”
Richard Sulík (Fotó: TASR)

Sulík szerint csak azt követően lehet Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő javaslatairól tárgyalni, hogy Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter távozik a kormányból. „Tárgyalhatunk a javaslatról, valami felesleges, valamivel nem értünk egyet, valamivel egyet tudunk érteni. Bármiféle párbeszédnek azzal kapcsolatban, hogyan működhetne a koalíciós tanács és egyáltalán az együttműködés, csak akkor van értelme, ha Igor Matovič távozik a pénzügyminiszteri posztjáról és a kormányból” – mondta Sulík az újságíróknak.

„Minden jel arra utal, hogy ez nem történik meg, így augusztus 31-én, a kormányülést követően benyújtom a lemondásomat” – tette hozzá.

A miniszter állítása szerint minden lehetőséggel számol, a legvalószínűbbnek a lemondás benyújtását tartja. „A köztársasági elnöknek a lemondást kell fogadnia, nem engem. Feltételezem, hogy ez eltart majd néhány napig. Még nem egyeztem meg vele pontosan” – mondta.


TASR/para