Sulík kész lemondani funkciójáról, ha az segít az országnak

2021. március 7. - 14:17 | Belföld

Richard Sulík (SaS) gazdaságügyi miniszter kész lemondani posztjáról, ha kínálkozna a lehetőség, hogy Igor Matovič (OĽaNO) lemond, amennyiben ő is így tesz – jelentette ki Sulík a TA3 politikai műsorában.

Sulík kész lemondani funkciójáról, ha az segít az országnak
Fotó: Cséfalvay Á. András

„Ha lenne egy olyan kérés, hogy Igor Matovič kész lemondani posztjáról, ha Sulík is, akkor megteszem, amennyiben az segít az országnak. Csupán szeretném megakadályozni, hogy az ellenzék három évre visszatérjen a kormányba” – magyarázta Sulík.

Mint mondta, pártja továbbra is kiáll a kormány rekonstrukciójának ötlete mellett, és indítványozza a miniszterelnök és az egészségügyi miniszter lecserélését. Sulíknak kifogása van mindkettőjük ellen, véleménye szerint egyikük sem képes ellátni a feladatát. „A funkció nagyon megváltoztatta Matovičot” – tette hozzá az SaS elnöke.

Elismerte, hogy zárt ajtók mögött egyértelműen a kormányfő tudtára adta, hogy mit gondol róla. „Egy éven át tűrtem a személyes támadásokat. Igaz, hogy a kormányhivatalban megmondtam a magamét a miniszterelnöknek azután, hogy engem tett felelőssé Ján Kuciak meggyilkolásáért” – mondta Sulík.

A gazdaságügyi miniszter állítja: sosem tapasztalt ennyi személyes támadást. „Volt kemény politikai konfliktusom Mikuláš Dzurindával és Andrej Dankóval, de sosem burjánzott el ennyire” – magyarázta.

Sulík csupán a kormány rekonstrukcióját szorgalmazza, és egyáltalán nem szándéka az előrehozott választás vagy a kormány szétverése. Végezetül elmondta, hogy ha terítékre kerülne a március 21-től bevezetett kemény lockdown bevezetése, akkor az SaS megvétózza azt.


TASR/para