Sulík kiagyalta, melyik éttermeket zárják be, ha már egyszer muszáj

2020. október 13. - 20:30 | Belföld

Richard Sulík szerint az éttermeket csak abban a járásban lenne célszerű bezáratni, amelyik régióban az illetékesek legalább egy étteremben vírusos gócpontra bukkantak.

Sulík kiagyalta, melyik éttermeket zárják be, ha már egyszer muszáj
Fotó: tasr

A gazdasági miniszter erről a Joj Tv egyik műsorában beszélt. Ezzel az ötletével Sulík a szerdai kormányülésen kíván előhozakodni.

Kedden este ezzel kapcsolatban fel is rakott a közösségi oldalára egy témába vágó cikket azzal a felvezetéssel, hogy Sulík maga nem jár különösebben éttermekbe. "Két szakácskönyvet is írtam már és tudok főzni. De ezekben az éttermekben emberek dolgoznak és ebből élnek. Jó százezernyi szlovák."

Sulíkék az egyes ágazatok likvidálásának és a munkanélküliség emelkedésének veszélyére figyelmeztetnek. Szerintük inkább lokálisan kellene szigorító intézkedéseket elfogadni azokban a régiókban, amelyekben gócpontok alakultak ki.

Ide tartozik az is, hogy állítólag szerdán a kormány kihirdeti az új intézkedések kompenzációját - ilyen értelemben nyilatkozott Igor Matovič miniszterelnök. A kritériumok továbbra is hasonlóak lennének az első hullámhoz, de a támogatás mértéke megnő.

Mint ismert, Igor Matovič (OĽANO) a Központi Válságstáb vasárnapi ülését követően mondta azt, hogy a meghozott szigorító intézkedések azt jelentik, hogy Szlovákia megpróbálja behúzni a vészféket, ha viszont ez sem jön be, akkor az ún. lockdown vár ránk, ami azt jelenti, hogy teljesen lezárják az országot és bezárnak mindent.

Ezt követően az SaS elnöke nyilvánosan bírálta a miniszterelnököt és a járványügyi bizottságot. Sulík azt kérdőjelezte meg, hogy tényleg be kell-e zárni az ország egész területén a vendéglőket, és kifogásolta, hogy tények, adatok hiányában döntenek több tízezer vállalkozás sorsáról. Matovič szerint mindenkinek ki kellett volna állnia a válságstáb intézkedései mellett, hogy azoknak nagyobb súlya legyen.

(para/denníkn)