Sulík: A kormányfő újra igazolta, hogy elengedhetetlen a kormányátalakítás

2021. március 4. - 15:35 | Belföld

Igor Matovič (OĽANO) kormányfő ismét megmutatta, hogy nem nőtt fel a feladathoz, a Szputnyik V vakcinák megvásárlásának lehetséges törléséről szóló bejelentése csak megerősítette, hogy elengedhetetlen a kormányátalakítás – jelentette ki Richard Sulík, az SaS elnöke.

Sulík: A kormányfő újra igazolta, hogy elengedhetetlen a kormányátalakítás
-illusztráció- (Fotó: TASR)

Hozzátette, nem a vakcinavásárlás miatt szorgalmazzák a kormányátalakítást, hanem Matovič kormányzási stílusa miatt. Szerinte a kormányfő ismét kiforgatja a dolgokat, zsarolja a polgárokat és koalíciós partnereit.

„Egy év alatt sem értette meg, hogy nem lehet a Facebookon keresztül kormányozni. Nem a koalíciós partnerek rágalmazásával kell egyezségeket elérni, hanem a tárgyalóasztalnál. Ez vonatkozik az adófizetők több millió eurójára is, amelyet megfontoltan kell kezelni, nem hirtelen szétszórni. Igor Matovič ismét megmutatta, hogy nem nőtt fel a kormányfői feladatokhoz, és a legújabb bejegyzésével is csak megerősítette, hogy feltétlenül szükség van a kormányátalakításra”

- szögezte le Sulík az állásfoglalásában, melyet Ondrej Šprlák, a párt szóvivője küldött el a TASR szerkesztőségének.

A Szlovákiában előállt helyzet és a kormányválság miatt a Szputnyik V vakcina gyártója hajlandó ma minden szankció nélkül felbontani a kétmillió adag oltóanyag megvásárlásáról szóló szerződést – tájékoztatott a közösségi hálón Igor Matovič miniszterelnök. A koalíciós partnereket arra kérte, minél gyorsabban mondják el a véleményüket.

TASR

Címkék: Richard Sulík