Sulík nem hallgat tovább, szerinte Matovič átlépett egy határt

2021. január 14. - 12:21 | Belföld

A gazdaságügyi miniszter elhatárolódott attól, hogy neki kellene vállalnia a felelősséget a koronavírus 4 300 áldozatáért.

Sulík nem hallgat tovább, szerinte Matovič átlépett egy határt
Fotó: TASR

Roman Foltin, az SaS menedzsere a párt csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette, az SaS országos tanácsa és frakciója kiáll Richard Sulík mellett.

„Ez a személyes konfliktus a legrosszabb időben történik, amikor az országban tombol a járvány. Az OĽaNO és főként a kormányfő támadja az SaS-t és nem mond igazat. Az SaS kilépése a koalícióból azonban nem szolgálná Szlovákia érdekeit, ezért a koalíció szerves része maradunk“ – mondta Foltin.

Sulík hozzátette, ebben a nehéz időszakban nem ritka, hogy a konfliktusok így kiéleződnek. „A hallgatás oka az volt, hogy Szlovákiának ebben az időszakban nincs szüksége két koalíciós partner veszekedéseire. Nincs szükségem személyes támadásokra, a helyzet kiéleződött, és a hallgatást mostanra kontraproduktívnak tartom“ – fogalmazott az SaS elnöke.

A gazdaságügyi miniszter elhatárolódott attól, hogy neki kellene vállalnia a felelősséget a koronavírus 4 300 áldozatáért. Sulík szerint ez már túlmegy mindenen, és akár jogi következménye is lehetne az ilyen kijelentéseknek.

Sulík ezért felszólította a miniszterelnököt, hogy tartsa tiszteletben a koalíciós szerződést, és a koalíciós partnerek ne bírálják egymást nyilvánosan anélkül, hogy összeülne a koalíciós tanács.

A gazdasági tárca vezetője hozzátette, amennyiben továbbra is érkeznek majd támadások ellene a kormányfő részéről, ignorálni fogja azokat, ha pedig valótlanságok merülnek fel, akkor igyekezni fog mindent megmagyarázni.

Sulík a rosszabb minőségű RapiGen gyorstesztek beszerzésének felelősségét is Matovičra hárította, szerinte ugyanis ezeknek a teszteknek a beszerzését maga a kormányfő intézte még az első országos tesztelés előtt, a beszerzést pedig egy olyan bizottság hagyta jóvá, amelynek az egészségügyi minisztérium képviselői is a tagjai voltak.


(HNonline/para)