Sulík nem kímélte Kollárt, őszintén kimondta a véleményét annak diplomamunkája kapcsán

2020. június 28. - 16:59 | Belföld

A koalíció akkor is fennmarad, ha a Szlovák Nemzeti Tanács elnöke, Boris Kollár (Sme rodina) lemond a diplomamunkája kapcsán felmerült botrány miatt, mondta Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter a Markíza televíziós csatorna vasárnap délutáni Na telo című politikai vitaműsorában.

Sulík nem kímélte Kollárt, őszintén kimondta a véleményét annak diplomamunkája kapcsán
Richard Sulík (TASR)

Sulík megerősítette, hogy az SaS képviselői szerdán fognak találkozni Kolláral. Az SaS elnöke elmondása szerint rájuk hagyja a döntést. Szerinte azonban a koalíciónak időre van szüksége.

„Boris Kollár megértheti, hogy ilyen kétes titulussal nem tölthet be az államban egy ilyen fontos funkciót”

– húzta alá Sulík. Azt azonban nem gondolja, hogy emiatt a Sme rodina párt távozna a koalícióból.

Peter Pellegrini ennek kapcsán azt mondta, a parlament vezetői funkciójába valaki mást kellene tenni, talán legjobb lenne egy középiskolást, akinek még semmilyen titulusa nincsen. Az egykori miniszterelnököt meglepte Igor Matovič (OĽaNO) reakciója.

Matovič kifejtette véleményét, miszerint a magas rangú állami tisztviselők nem használják a titulusaikat, így Boris Kollár gesztusa, hogy nem fogja használni címét a politikában, egészen kínos.

Pellegrini hozzátette, a Smer-SD-ből távozók támogatnák egy rendkívüli ülés összehívását. Sulík szerint az SaS képviselői szintén támogatnák az ülés összehívását.

Pellegrini szerint azonban a Smer-SD támogatói meg akarják várni, mit fog tenni a koalíció.

(čas.sk)