Sulík nem terjeszti elő az SaS országos tanácsán a képviselőlistát

Richard Sulík, az ellenzéki SaS elnöke nem terjeszti elő a párt országos tanácsán a képviselőjelöltek listáját, arról a rendkívüli kongresszuson, október 5-én fognak szavazni. Sulík erről a párt országos tanácsának hétfői ülése előtt beszélt, azt akarja, hogy október 5-ig lenyugodjanak a kedélyek az SaS-ben.

Sulík nem terjeszti elő az SaS országos tanácsán a képviselőlistát
Fotó: TASR

„A választási listáról a jelöltállító kongresszuson fogunk szavazni, mert így írja elő az alapszabály” - mondta. Annyit hozzátett, tanácskozhatnak a listáról is, de szavazni a rendkívüli kongresszuson fognak róla. Azokkal az információkkal kapcsolatban nem volt hajlandó nyilatkozni, hogy nem akarja látni a listán Ľubomír Galkót, a párt alelnökét és Jozef Rajtárt, az országos tanács tagját, mondván, ez a párt belső ügye.

Natália Blahová, az SaS másik alelnöke és parlamenti képviselője azt mondta, reméli, sikerül helyes döntést hozni.

Rajtár szerint Sulík kijelentette, hogy nem akar vele és Galkóval egy listán szerepelni, majd Rajtár hozzátette, „nagyon elhamarkodottnak” tartja ezt a nyilatkozatot.

Jana Kiššová, az SaS országos tanácsának tagja szerint Galko és Rajtár kulcsfigura a pártban, a maffia és a korrupció elleni legnagyobb harcosok. „Nem tudom elképzelni, hogy egy 150 fős listán ne jusson hely nekik” - tette hozzá.

Blahová azt sem érti, miért kell rendkívüli kongresszuson szavazni a képviselőjelöltek listájáról, hiszen azt eddig az országos tanács hagyta jóvá. Sulík azt állítja, 2010-ben is a kongresszus szavazott a listáról.


(TASR)