Sulík rémisztő adatokról beszélt, és hogy nem lennénk ekkora bajban, ha nyáron is karanténba helyezik a hazatérőket

2020. október 22. - 15:17 | Belföld

A Központi Válságstábról a parlamentbe távozó Richard Sulík (SaS) a kérdések órájában azt mondta, hogy még formálódik a megoldás, de nem biztos, hogy olyan fájó lesz.

Sulík rémisztő adatokról beszélt, és hogy nem lennénk ekkora bajban, ha nyáron is karanténba helyezik a hazatérőket
Richard Sulík (Fotó: TASR)

A gazdasági miniszter éppen azért távozott a Központi Válságstáb üléséről, hogy a parlamentben Igor Matovič (OĽaNO) miniszterelnököt helyettesítve számoljon be arról, amiről a válságstábban egyeztettek.

Sulík leszögezte, oda kell figyelni arra, hogy "feleslegesen ne küldjünk csődbe cégeket". Hozzátette, hogy ennél többet ő sem tud mondani, mivel még folyik a tanácskozás, melynek végkimeneteléről a kormány képviselői közös sajtótájékozatón készülnek beszámolni.

Beszélt arról is, hogy nagyon sajnálja, ha korábban a külföldről hazatérők méltatlan körülmények közé kerültek az állami karantén során. Úgy véli viszont, hogy ha az egész nyár során megmaradt volna a kötelező karantén a Szlovákiába való belépésnél, most nem lennénk ekkora bajban.

"Nem tudom pontosan, hogy az egészségügyi miniszter miért nem hozza nyilvánosságra a teljes számokat, de mi láttuk azokat a válságstábon, és higgyék el, rémisztőek" - húzta alá.

(TASR)