Sulík vázolta, hogyan szabná meg a gyerekek után járó adóbónuszt – a gazdagoknak semmit sem adna

2022. május 20. - 14:38 | Belföld

Richard Sulík (SaS) gazdaságügyi miniszter pénteken azt javasolta a parlamentben, hogy vonják vissza az inflációellenes segély tárgyalását, készítsék elő becsületesen és engedjék át a rendes jogalkotási folyamaton. Szerinte a gyerekek után járó adóbónuszt az adómentes minimumhoz kellene kötni. Hozzátette, hogy most azok a gazdagabbak is megkapják a bónuszt, akiknek nincs rá szükségük.

Sulík vázolta, hogyan szabná meg a gyerekek után járó adóbónuszt – a gazdagoknak semmit sem adna
Fotó: TASR

Sulík megállapítása szerint nem szabadna, hogy egy családban minden gyerekre ugyanaz az adóbónusz vonatkozzon. „Az államnak nem kellene olyan mértékben támogatnia az első gyereket, mint a harmadikat” – tette hozzá. Szerinte az államnak leginkább az az érdeke, hogy a családokban szülessen harmadik gyermek is, és rá kellene a legtöbbet fizetni. Hozzátette, hogy az adóbónusz újabb gyermek esetén csökkenne.

„Ha rendesen akarjuk csinálni, akkor a gyerekek utáni adóbónuszt az adómentes minimumhoz kellene kötni” – jegyezte meg Sulík, aki szerint a gazdagoknak semmit sem kellene kapniuk. Szerinte a gyerekpótlékokat is fokozatosítani kellene úgy, hogy azt a gazdagok ne kaphassák. A szabadidős tevékenységekre vonatkozó támogatást illetően hozzátette, hogy szerinte a törvény rosszul van megírva és végrehajthatatlan.


TASR/para