Sulíkék nem kérnek a tömeges tesztelésből, a kijárási korlátozásból, azaz a veszélyhelyzetből

2021. április 26. - 11:22 | Belföld

A veszélyhelyzet meghosszabbítása helyett a koalíciós SaS a gazdasági mozgósításról szóló törvény módosítását javasolja, amely munkára kötelezhetné az embereket a veszélyhelyzeten kívüli időszakban. A párt hatástalannak tartja a tömeges tesztelést és az este 20 óra utáni kijárási korlátozást.

Sulíkék nem kérnek a tömeges tesztelésből, a kijárási korlátozásból, azaz a veszélyhelyzetből
Fotó: TASR

A veszélyhelyzet meghosszabbítása helyett, amely magában foglalja a tesztelést és a kijárási korlátozást, javasoltuk Eduard Heger miniszterelnöknek a gazdasági mozgósításról szóló törvény módosítását - szól a kormánypárt közleménye. Richard Sulíkék nem látják értelmét a tesztelés folytatásának, illetve annak sem, hogy megtiltsák az embereknek, hogy például, hogy este nyolc után, még sötétedés előtt, kimenjenek futni.

Ahogy arról beszámoltunk, a kormány vélhetően meghosszabbítja az április 28-án lejáró veszélyhelyzetet, erről szerdán születhet döntés."Meg kell hosszabbítanunk" - jelezte Eduard Heger kormányfő vasárnap. Hozzátette, hogy ugyan a veszélyhelyzet mindenki számára kellemetlen, de a javuló járványhelyzet ellenére az ország még nincs felkészülve a veszélyhelyzet megszüntetésére, és körültekintően kell eljárnunk az új, veszélyes mutációk miatt is.

(TASR/para)