Súlyos állapotban került több fiatalabb fertőzött a komáromi kórházba

2021. február 22. - 12:43 | Régió

Nagyon súlyos állapotban kerültek fiatalabb páciensek koronavírus-fertőzéssel a komáromi kórházba a múlt héten.

Súlyos állapotban került több fiatalabb fertőzött a komáromi kórházba
Illusztráció - Cséfalvay Á. András

„50 év alatti betegekről van szó. Közülük többen olyan súlyos állapotban vannak, hogy intenzív kezelésre vagy lélegeztetőgépre szorulnak. Ilyennel még nem találkoztunk, amióta a járvány elkezdődött” - mondta Miroslav Jaška, a kórház igazgatója.

A rendkívüli terhelés ellenére a kórház egyelőre megbirkózik a helyzettel. „Jelenleg 53 pácienst kezelünk koronavírus-fertőzéssel, heten lélegeztetőgépen vannak, hárman még várják a PCR-teszt eredményét" - tájékoztatott Jaška. A kórház dolgozói közül 19-en fertőzöttek, öten vannak karanténban.

További mintegy hatvan, nem koronavírus-fertőzött betegnek nyújtottak sürgősségi ellátást a kórház sebészeti osztályán, és több mint 60, akut állapotban lévő beteget láttak el a belgyógyászaton. „Súlyos az egészségügyi helyzet a régióban, és nemcsak a koronavírus-fertőzés miatt" - jegyezte meg Jaška.

Szombaton a komáromi kórházban is oltották a pedagógusokat. „450 pedagógus kapta meg az AstraZeneca vakcinát, az oltás zökkenőmentesen, gond nélkül zajlott" - mondta a kórházigazgató.

(TASR)