Súlyos baleset érte Franciaországban az Ifjú Szivek táncosát

Elgázolta egy gépkocsi a pozsonyi Ifjú Szivek táncszínház egyik táncosát a franciaországi Avignonban.

Súlyos baleset érte Franciaországban az Ifjú Szivek táncosát
A szlovákiai magyar társulat Avignonban (Forrás: Facebook)

"Hétfőn reggel 6 órakor gépkocsi gázolt el egy kerékpárost a l'Amandier úton Avignonban. A 28 éves kerékpárost súlyos sérülésekkel, életveszélyes állapotban szállították kórházba" - írja a LaProvence című francia lap.

A 28 éves sérült férfi az Ifjú Szivek táncosa.

A társulat az elmúlt három hétben az Avignoni Színházi Fesztiválon vett részt, melyen 21 alkalommal adták elő az Ifjú Szívek és a Dusan Hégli Company koprodukciójában megvalósuló Finetuning című előadást. A mű koreográfiájért Hégli Dusan koreográfus a fesztivál Prix Tournesol-díját is elnyerte.

A társulat utolsó előadása vasárnap volt, és a szlovákiai magyar különítmény hétfőn indult volna haza, amikor is franciaországi tartózkodásukat beárnyékolta a súlyos baleset - emiatt egy nappal később indultak haza Franciországból.

"Társunk már szerencsére túl van az életveszélyen. Avignonból átszállították egy marseille-i kórházba, remek orvosok kezében van, itt tartózkodik testvére, és a társulat vezetője is"

- tudtuk meg Varsányi Ágnestől, a táncszínház tagjától, aki szintén Marseille-ben maradt.

A társulat egyébként a balesetet követően felvette a kapcsolatot a szlovák nagykövetséggel, ahonnan minden segítséget megkapnak.

(parameter)