Súlyos baleset Győr közelében: árokba hajtott egy busz, 15 sérült!

2018. szeptember 9. - 10:58 | Külföld

A buszon mindenki megsérült.

Súlyos baleset Győr közelében: árokba hajtott egy busz, 15 sérült!
Fotó: police.hu

Súlyos közúti baleset történt szombaton éjszaka a Győr-Moson-Sopron megyei Lébénynél: árokba hajtott egy autóbusz röviddel 23 óra után az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán a 140. kilométerszelvénynél.

A baleset oka és körülményei egyelőre tisztázatlanok.

Az elsődleges információk szerint a buszon utazók közül mindenki megsérült. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Tóth Gabriella közölte, hogy a baleset színhelyéről 15 embert vittek kórházba, hatot Mosonmagyaróvárra, nyolcat pedig Győrbe.

Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvosigazgatója elmondta, hogy négy könnyű és négy súlyos sérültet vittek be éjszaka, életveszélyes állapotban senki sincs. A könnyű sérülteket megfigyelésre tartották bent, állapotuktól függően őket még a mai napon hazaengedhetik. A négy súlyos sérült főként végtagsérüléseket, combcsont- vagy felkarcsont törést, illetve roncsolt kézsérülést szenvedett. Volt, akit már éjszaka megműtöttek.

A helyszínelés és a műszaki mentés idején az érintett útszakaszon a belső sávban haladt a forgalom. A közlekedés a hajnali órákban már zavartalan volt.


(police.hu/hvg)