Súlyos beteg az egykori miniszter

2018. február 14. - 10:59 | Belföld

Az SaS-es exminiszternél súlyos betegséget állapítottak meg.

Súlyos beteg az egykori miniszter
Fotó: TASR

Ľubomír Galko (SaS) rákkal küzd – írja legfrissebb számában a Nový čas.

Az egykori védelmi miniszter ma ünnepli 50. születésnapját, az ünneplést azonban beárnyékolja Galko betegsége, amelyet idén januárban diagnosztizáltak nála.

A parlament múlt héten rendkívüli ülésen tárgyalta a hadsereg korszerűsítését, melynek során többször is felmerültek Ľubomír Galko állítólagos túlkapásai a minisztériumnál.

"Ha a Ľubomír Galko (SaS) exminiszter katonai hírszerzéssel való visszaéléséről szóló információ igaz, Galkónak nincs keresnivalója a politikában"

– jelentette ki újságíróknak kedden Igor Matovič, az OĽaNO elnöke. Hozzátette: csak a sajtóban megjelent információkra támaszkodik. Kíváncsi lenne ugyanakkor az igazságra, mégpedig Galko szájából szeretné azt hallani.

Galko blogbejegyzésben reagált a vádakra, melyben kifejtette, hogy a Smer-SD egy hétéves, az újságírók lehallgatásáról szóló „álügyet” húzott elő, és a több éves információkat most „új fejleményekként” próbálja eladni az újságíróknak. Galko szerint a Smer-SD azért akarja lejáratni őt és az SaS-t, mert a belső felmérések eredményei a Smer-SD mélyrepülését mutathatják, illetve Galko népszerűségét az idősebb választók körében.

A parlamenti képviselők az eredeti terv szerint a szerdai ülésen foglalkoztak volna Galko állítólagos visszaéléseivel a katonai hírszerzéssel (VOS) összefüggésben, ám Erik Tomáš (Smer) parlamenti képviselő azt javasolta, hogy tekintettel Galko egészségi állapotára, halasszák el.

„Még ha a Ľubomír Galko komoly betegségéről megjelent információk időzítése enyhén szólva is furcsa, bízom benne, hogy ő sem lehet annyira cinikus, hogy ezt az egészet csak úgy kitalálja“ – közölte Tomáš.


(TASR/cas.sk)