Súlyos fertőzés okozhatta egy fiatal brigádos halálát a szenci tavaknál!

Egyelőre megmagyarázhatatlan az a tragédia, ami Szencen történt a minap.

Súlyos fertőzés okozhatta egy fiatal brigádos halálát a szenci tavaknál!
Fotó: SME

A Markíza televízió riportja alapján a Nový Čas számolt be a fiatal brigádos srác esetéről, aki vasárnap este nem érezte jól magát, és már nem élte meg a másnapot.

A srác a szenci Napfényes tavaknál működő egyik étkezdénél dolgozott. Kevéssel a halála előtt még a grill mellett állt, majd azzal távozott a szálláshelyére, hogy nem érzi jól magát. Reggel már nem kelt fel. Hiába hívtak mentőt hozzá, már nem tudták megmenteni az életét.

A közegészségügyi hivatal is vizsgálatot indított az ügyben - erősítette meg Zuzana Drobová szóvivő. Mint mondta, a regionális kirendeltségük a kerületi riasztóközpontból kapott jelzést arra vonatkozóan, hogy fennáll a veszélye annak, hogy fertőzéses megbetegedésben hunyt el a fiatal.

A Markíza úgy tudja, meningokokkusz-szepszisről lehet szó. Ami azt jelenti, hogy az agyhártyagyulladást okozó baktérium, a meningokokkusz vérmérgezést okoz, elzáródnak a hajszálerek, és megszűnik vagy romlik bizonyos szervek vérellátása.

A hivatal a fiatal halálát követően azonnal olyan intézkedéseket foganatosított, amelyekkel megakadályozhatják a fertőzés terjedését. Ő maga az árvai régióból való, családján kívül megvizsgálták lakótársait is, az eredmények még nem ismertek.

(Nový Čas/para)