Súlyos hibát követett el egy vasutas Galántán, de hamar kiderült, hol a bibi

2022. június 3. - 14:42 | Régió

Csütörtökön reggel a galántai vasútállomásra hívták a rendőrséget, miután egy 28 éves vasutas súlyos hibát vétett a vasúti szállításban. 

Súlyos hibát követett el egy vasutas Galántán, de hamar kiderült, hol a bibi
Illusztráció - Cséfalvay Á. András (archívum)

A belső szabályzat szerint az ilyen esetet jelenteni kell a rendőrségen - közölte Zlatica Antalová kerületi rendőrszóvivő.

A vasúti rendőrök megszondázták a fiatalembert, és elsőre 1,1 ezreléket fújt. Másodjára az alkoholszint egy ezrelék alatti értéket mutatott, a férfi viszont visszautasította, hogy alkoholt fogyasztott volna a munkaideje alatt. Kérte, végezzenek el rajta vérvizsgálatot.

A vasutast előállították, majd a kirendelt vizsgálótiszt büntetőeljárást indított ellene ittas befolyásoltság során elkövetett veszélyeztetés miatt. A férfit ezután szabadon engedték.

Az ügy körülményeit még vizsgálják, a rendőrség viszont figyelmeztetett, hogy ha valaki alkoholt fogyaszt, vagy erős gyógyszert szed, ami kihatással lehet az összpontosítására, akkor nemcsak volán mögé nem szabad ülni, de semmilyen tevékenységet nem folytathat, amivel másokat sodor veszélybe.

(parameter)