Súlyos milliókat osztottak szét a vírus miatt az iskolák között

2020. szeptember 28. - 11:22 | Belföld

Az oktatási minisztérium a COVID-19-pandémiával összefüggésben eddig 66 millió eurót osztott szét az iskolák között. Erről Branislav Gröhling, a szaktárca vezetője tájékoztatott a közösségi hálón hétfőn.

 

Súlyos milliókat osztottak szét a vírus miatt az iskolák között
Fotó: tasr

Az óvodák alkalmazottait érintő bérkompenzációra eddig 29 millió eurót fordított a tárca. A higiéniai előírások és járványügyi intézkedések betartásával járó költségek fedezésére az oktatási minisztérium 9 millió eurót küldött az alapiskoláknak, 7,5 millió eurót a középiskoláknak és 19,8 millió eurót az egyetemeknek.

Emellett tavasszal további 375 000 eurót osztottak szét az egyes tanintézmények között. Ezt az összeget a tananyagok és feladatlapok kinyomtatására fordíthatták azon tanulók számára, akik nem rendelkeznek internethozzáféréssel. Gröhling hozzátette: újabb, hasonló összegű pénzcsomagot fognak rendelkezésre bocsátani.

Szeptemberben az otthon tanuló diákok aránya 1% körül mozgott. „Ez azt jelenti, hogy a diákok mintegy 99%-a minden nap bejár az iskolába, vagyis elkerültük az országos iskolabezárást” – zárta a miniszter.

TASR