Súlyosan megsérült egy fiatal munkás a nyitrai Jaguar Land Rovernél!

Acélkonstrukció zuhant a 31 éves lévai fiatalemberre, súlyos sérülésekkel került kórházba.

Súlyosan megsérült egy fiatal munkás a nyitrai Jaguar Land Rovernél!
Fotó: TASR

A munkások éppen a lakkozó üzemrész acélkonstrukcióját állították össze, amikor megtörtént a baj. Az egyik acélelem felemelésénél annak egy része visszazuhant, épp az alatta álló munkásra. A lábára esett az acél, de miközben a földre zuhant a fiatal férfi, a fejéről leesett a védősisak is, és beütötte a fejét.

A fiatalembert súlyos láb- és fejsérülésekkel szállították be a nyitrai kórházba. Eszméleténél volt, de szükség volt operációra.

A helyszínt rövid időn belül megvizsgálta a nyitrai munkafelügyelet, és megállapították, hogy nem tartottak be minden előírást.

A munkafelügyelet igazgatója, Róbert Bulla közölte, hogy az előírások szerint öt személynek kell jelen lennie az acélelem felemelésénél, de az előzetes vizsgálat szerint csak négyen voltak ott. Emellett az acélelem sem volt kellőképpen rögzítve ahhoz, hogy ki tudják zárni a lezuhanását.

A sérült fiatal férfi egy lévai cégnek dolgozik, amely az építkezés egyik alvállalkozója. Amennyiben bebizonyosodik, hogy a cég hibázott, 200 ezer euróig terjedő bírságot is kiróhatnak rá.

(Noviny.sk)