A supinált cipő szerepe a gyermek fejlődésében

2021. szeptember 20. - 09:49

Mindannyian a legjobbat szeretnénk gyermekünknek. A kiscipők viselése nagyban befolyásolja az egészséges lábak és a járás fejlődését. Nagyon fontos, hogy a gyermek a lábára ideális kialakítású, esetenként supinált cipőt hordjon az évszaknak megfelelő kivitelben. 

A supinált cipő szerepe a gyermek fejlődésében

Gyorsan cserélődő ruhatár

A legtöbb család esetében meghatározott költségvetés áll rendelkezésre a gyermek ruházására. A folyton növekvő lurkó ruhatárát is cipőcskéjét is időről időre nagyobbra kell cserélnünk. Sok esetben a kedvező ár alapján döntünk, hogy milyen terméket válasszunk. Azonban nem mindig a legolcsóbb lábbeli jelenti a legjobb megoldást, hiszen a helytelen járásfejlődés később komoly egészségügyi költséget róhat ránk. A gyerekcipő vásárlásánál ajánlott néhány szempontot figyelembe venni.

Szempontok a gyerekcipő kiválasztásánál

Az egyik legfontosabb szempont, hogy a megvásárolt cipő illeszkedjen a gyermek lábára. A maximum méret, amennyivel nagyobbat vehetünk az életkorra jellemző gyors növekedés miatt kb. 6 mm.

Fontos olyan modellt választani, amiben kényelmesen érzi magát a gyermek, a lábujjaknak elég mozgástere van, és az orra sem nyomja. A talp kialakítása optimális esetben kellően rugalmas, ami segíti a kicsit a járásban. Vegyük figyelembe a könnyű kezelhetőséget, és válasszunk olyan darabot, amely tépőzárral rögzíthető a lábon.

A kiscipő kiválasztása mindig az évszaknak megfelelően történjen. Félcipő az átmeneti időszakra javasolt, mint a tavaszi-őszi időszak. Ilyenkor érdemes egy bőrbéléses félcipőt választani. Ha beköszönt a tél, feltétlenül helyezzük előtérbe a bundabéléses darabokat, amelyek melegen tartják a lábat.

A téli darabokat csak hideg időben szükséges a gyermekre adni, ha emelkedik a hőmérséklet, a beleizzadt lábacska nem csak kellemetlen a pici számára, a bélés is rongálódik. Ha az időjárás engedi, a nyári szezonban válasszuk a nyitottabb szandálokat.

Előfordulhat, hogy a gyermeknek különleges kialakítású lábbelire van szüksége, ebben az esetben érdemes körülnézni a Lurkócipő webshop supinált cipő kínálatában.

Supinált cipő lényege

Amikor a kisbaba járni kezd, anatómiai felépítéséből adódóan a bokája kissé befelé dől. Ha ez a dőlésszög a baba esetében nagyobb, mint 10 fok, akkor lehet szükség supinált cipő használatára. Lényege, hogy a cipőcske talpának sarokrésze kifelé döntött, így használatával jól korrigálható a járás. A supinált cipők használatával megelőzhető a lúdtalp és a bedőlő boka kialakulása. A megfelelő modell kiválasztásánál figyelembe kell venni a felhasznált anyagokat, olyan terméket válasszunk, amelynek felső része valódi bőrből, belső talprésze pedig természetes anyagból készül. Az elülső rész legyen kellően széles és magas, hiszen a lábujjak a járás során kis kapaszkodó mozgást végeznek, amihez szükségük van a térre.

A jól kiválasztott supinált gyerekcipővel számos egészségügyi problémát elkerülhetünk a jövőre nézve.

(PR-cikk)