Sürgős esetben ellátják a pácienseket a fogorvosok

2020. április 21. - 11:40 | Belföld

Sürgős esetben ellátást nyújtanak a fogorvosok a jelenlegi helyzetben is. A fogászati rendelők rövidített rendelési időben, 8 és 12 óra között működnek – tájékoztatta a TASR hírügynökséget kedden Neda Markovská, az egészségügyi minisztérium fogászati szakértője.

Sürgős esetben ellátják a pácienseket a fogorvosok
Fotó: TASR-illusztráció

A betegeknek telefonon kell időpontot kérniük. A fogorvosok azokat látják el, akiknek fájdalmai vannak, a beteg kórtörténetének negatívnak kell lennie, és a kezelést fokozott higiéniai óvintézkedések mellett végzik.

„Az olyan páciensnek, akinek nincsenek súlyos panaszai, a fogorvos csak tüneti kezelést javasol, és ha szükség van rá, e-recept formájában gyógyszert ír fel. A telefonos, SMS-ben történő konzultációt részesítik előnyben" – közölte a szakember.

A 65 év feletti fogorvosok, a terhes, vagy súlyos betegségben szenvedő fogászok rendelési időben csak telefonon érhetők el. Szakértői csoport ad információt a lehetőségekről, a fogorvosi ügyeletekről.

Az egészségügyi minisztérium emlékeztet arra, hogy minden régióban van fogorvosi ügyelet. Ezen felül speciális szájsebészeti ellátást nyújtanak az egyetemi kórházak fogászati klinikáin.

Markovská hozzátette, a koronajárvány alakulása szerint változik az egészségügyi ellátás rendje is.

(TASR)