A sürgősségin kötött ki egy tanárnő, miután megütötte egy hatodikos diák – hozzátartozói a gyereket védik

2023. május 17. - 11:57 | Régió

Rendőröket kellett hívni hétfőn egy alapiskolába, miután egy 13 éves fiú a szünetben rátámadt az egyik tanárnőre – írja a Čas.sk.

A sürgősségin kötött ki egy tanárnő, miután megütötte egy hatodikos diák – hozzátartozói a gyereket védik
Illusztráció (Fotó: TASR)

Az eset Hrabušice községben (Spišská Nová Ves-i járás) történt. Egy tanárnő a szünetben figyelmeztette a diákok egy csoportját, hogy menjenek be az osztályba, néhányan viszont ellenkeztek. A tanárnő saját maga akarta az osztályba vezetni az engedetlen tanulókat, amiben egy kolléganője, Ivana is segédkezett. Ekkor a hatodikos Roland megütötte az arcán Ivanát.

A tanárnő a lapnak elmondta, hogy az eset során eltört a szemüvege, az orrából pedig folyni kezdett a vér. Mint kiderült, az ütéstől megsérült az orrnyerge, ezért a sürgősségire ment kivizsgálásra. Mint mondja, 13 éves tanítói pályafutása során már egyszer átélt hasonló szituációt – egy diák be akart neki húzni, de akkor sikerült elhajolnia.

A történtek után az iskolaigazgató hívta a rendőrséget. A hatóság megerősítette, hogy garázdaság ügyében tettek feljelentést, jelenleg az ügy dokumentálása zajlik.

Az esetet követően megjelent az iskolában a fiú édesapja és nagybátyja. Ők azt kifogásolták, hogy a rendőrök kutyával mentek Rolandért. „Nem tudták másként oldani az egészet? Mindenki csinál valamit az iskolában, de kutyát vinni egy gyerekre... Hisz most fél iskolába menni. És ő azt nem szándékosan csinálta. A szünet alatt vécére akart menni, de a tanárnő a kapucnijánál fogva húzta őt vissza. Védekezett, meglendítette a karját, és véletlenül megütötte” – védte meg a fiút nagybátyja. Édesapja visszafogottabban nyilatkozott, ugyanakkor ő is úgy véli, hogy nem szándékosan ütött.


(Čas.sk)