Šutaj Eštok: Az iskolák biztonsága prioritást élvez

2024. február 8. - 21:52 | Belföld

Az iskolák biztonsága prioritást élvez. Ezt Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) belügyminiszter közölte miután találkozott a Középiskolák Diáktanácsával (ŠRSŠ).

Šutaj Eštok: Az iskolák biztonsága prioritást élvez
Matúš Šutaj Eštok (Fotó: TASR)

Bízik benne, hogy a találkozó újabb lépést jelent a nagyobb fokú biztonság felé, és segít a megelőzésben. A TASR-t a Belügyminiszteri Hivatal sajtóosztálya tájékoztatta

„Elmondtam a diákoknak, hogy mi a jelenlegi audit célja. Meghallgattam a véleményüket, javaslataikat, és kaptam egy képet arról, hogy miként látják ezt a problémát. Bízom benne, hogy ez és más ehhez hasonló találkozók további lépést jelentenek a nagyobb fokú biztonság felé”

– jegyezte meg Šutaj Eštok.

Lucia Kurilovská, a tárca államtitkára hozzátette: a társadalomnak foglalkoznia kell azzal, hogy mi iránt érdeklődnek a fiatalok, és milyen igényeik vannak.

„Ez a közösségi hálóra is vonatkozik, ahol a legaktívabbak, és az információkhoz korlátlanul férhetnek hozzá”

– figyelmeztetett.

A tárca azt is jelezte, hogy a rendőrség is foglalkozik a radikalizálódás és számítógépes bűnözés kérdésével.

„A közösségi hálókat figyelik, a belügyminisztérium egységei pedig intenzív kapcsolatban állnak más intézményekkel, a Szlovák Információs Szolgálattal, a Nemzetbiztonsági Hivatallal”

– zárta a miniszter azt is hozzátéve, hogy ez egyértelműen növeli az esetleges támadások elleni védekezés hatékonyságát.

TASR