Šutaj Eštok: Ha kész lesz a javaslat, tárgyalhatnak a Speciális Ügyészi Hivatal működésének módosításáról

2023. december 4. - 16:53 | Belföld

Meg kell várni, hogy mi áll majd az igazságügyi minisztérium Speciális Ügyészi Hivatal működésére vonatkozó javaslatában – jelentette ki a kormány hétfői ülése előtt Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) belügyminiszter.

Šutaj Eštok: Ha kész lesz a javaslat, tárgyalhatnak a Speciális Ügyészi Hivatal működésének módosításáról
Fotó: TASR

„Ha megszületik a változtatásokkal kapcsolatos javaslat, megvitatjuk. Ahogy a választás előtt is mondtuk, a Speciális Ügyészi Hivatal, vagy Daniel Lipšic nem az igazságszolgáltatás aranyborjúja” - tette hozzá. Arról nincs tudomása a belügyminiszternek, hogy már a hétfői ülésen terítékre kerülne a kérdés.

Tomáš Taraba (SNS-jelölt) környezetvédelmi miniszter nem aggódik amiatt, hogy a különleges ügyészség megszűnése miatt leállna egyes ügyek kivizsgálása. „Senkitől nem fognak elvenni semmilyen ügyet, ezek folytatódnak” – mondta, a Legfőbb Ügyészségre hivatkozva.

Robert Fico (Smer-SD) kormányfő a közmédia Szombati párbeszéd című műsorában jelentette ki, minden szükséges lépést megtesz, hogy Daniel Lipšic különleges ügyész távozzon a Speciális Ügyészi Hivatalból. Azzal kapcsolatban nem nyilatkozott, hogy a Speciális Büntetőbíróság megmarad-e.


TASR