Svájcban már kimutatták a koronavírus veszélyes indiai mutációját

2021. április 25. - 13:46 | Külföld

Svájcban azonosították a koronavírus indiai variánsát egy beutazóban, aki nem közvetlenül Indiából, hanem átszállással egy másik országból érkezett Svájcba - közölte a svájci közegészségügyi hivatal (BAG).

Svájcban már kimutatták a koronavírus veszélyes indiai mutációját
Fotó: AP/TASR

Az eset még március végén történt, a beteg egy nem megnevezett európai országból érkezett Svájcba.

A BAG közlése szerint egyelőre folynak a tárgyalások arról, hogy Indiát szerepeltessék-e a koronavírus szempontjából "nagyon kockázatos" országok listáján. Ez azt jelentené, hogy minden, Indiából beutazónak az érkezésekor karanténba kellene vonulnia az alpesi országban.

A BAG szóvivője megjegyezte, egyelőre nincs megbízható információ arról, hogy a koronavírus legújabb, indiai variánsa magasabb arányban fertőzne vagy bármilyen más szempontból veszélyesebb lenne, mint az eddig ismert változatok.

Vasárnap számos más ország példáját követve Olaszország is korlátozta az Indiából való beutazást. Indiában az elmúlt négy napban meghaladta a napi 300 ezret a beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma. A járvány tavalyi kitörése óta sehol a világon nem regisztráltak ilyen rövid idő alatt ennyi új megbetegedést.

(MTI)