Švec nem teljesítette az államfőválasztáson való indulás feltételeit

2024. február 9. - 20:28 | Belföld

Róbert Švec nem teljesítette az államfőválasztáson való induláshoz szükséges feltételeket. A parlamenti iroda így elutasította az indulását. Erről a parlamenti iroda kommunikációs osztálya tájékoztatott. A döntést Peter Žiga (Hlas-SD) parlamenti alelnök írta alá.

Švec nem teljesítette az államfőválasztáson való indulás feltételeit
Facebook-fotó

„A parlamenti iroda vezetőjének a döntése alapján létrehozott bizottság a javaslat megvizsgálása után megállapította, hogy a beérkezett javaslat nem felel meg a törvényes követelményeknek, ezért azt javasolta, hogy ne fogadják el Róbert Švec indulását a köztársaságielnök-választáson” – közölte a parlament. Az iroda azt közölte, hogy Švec január 30-án, petíció formájában adta le az aláírásokat, amelyekből a törvény szerint legalább 15 000-re van szükség.

„Valaki nagyon aggódik amiatt, hogy az elnökválasztási kampányban, mint a parlamenti választási kampány idején is, olyan nézeteket és attitűdöket mutatnánk be az országos médiában, amelyek kényelmetlenek a jelenlegi szlováktalan rendszer, a liberális demokrácia számára” – közölte Švec az állásfoglalásában.

TASR