Sýkora-gyilkosság: sorozatban harmadszor napolták el a tárgyalást, az érintettek közül senki sem jelent meg

2020. január 28. - 11:30 | Belföld

Ezúttal azért halasztották el a tárgyalást, mert a Főügyészség felügyelő ügyésze hétfőn jelezte, hogy más kötelezettségei miatt nem tud megjelenni kedden a bíróságon. Emellett kedden sem a négy vádlott, sem azok ügyvédei nem jelentek meg.

A tárgyaláson tanúként hallgatták volna meg a Piťo-banda 16 éves börtönbüntetését töltő tagját, Juraj Ondrejčákot, akinek a börtönből való átszállítását végül törölték. Szintén nem jelent meg a bíróságon a Szlovák Titkosszolgálat (SIS) egykori igazgatója, Ivan Lexa. A keddre beidézett nyolc tanú és szakértő közül csupán egy személy volt jelen.

A Sýkora-gyilkossággal kapcsolatos perben sorozatban a harmadik tárgyalást napolták el: a 2019 júniusára kiírt tárgyalást azért halasztották el, mert a Főügyészség felügyelő ügyésze munkaképtelen volt, hasonló okból pedig Ondrejčák és az egyik vádlott, Ľuboš F. sem tudott megjelenni.

Ezt követően októberben került volna sor a következő tárgyalásra, arra viszont egy másik vádlott, Marek L. ügyvédje nem tudott elmenni betegség miatt. A tárgyaláson Marek L. sem jelent meg, ugyanis korábban engedélyezte ügyvédjének, hogy a tárgyalás az ő jelenléte nélkül folyhat.

Az ügyben négy vádlott szerepel: Ľuboš F., Marek L., Milan M. és Richard B., alias Kofola. A vád szerint a négy személy 1997 februárjában egy pozsonyi hotel előtt meggyilkolta Miroslav Sýkorát.


TASR/para