Szabadidős vérbeli zsaru intézkedő román álrendőrt csípett fülön

2019. augusztus 12. - 13:16 | Külföld

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Zseblopási Alosztályának szabadnapos őrnagya augusztus 11-én este a Teréz körúton arra lett figyelmes, hogy két férfi külföldi turistákat állít meg és rendőri intézkedést színlelve elkéri a járókelők okmányait, átnézi a tárcáikat és pénzt vesz el tőlük.

Szabadidős vérbeli zsaru intézkedő román álrendőrt csípett fülön
Illusztráció

A nyomozónő szolgálatba helyezte magát és két közelben lévő egyenruhás járőr segítségével elfogta az egyik elkövetőt, akiről kiderült, hogy egy 51 éves román állampolgár; társa elmenekült. Az egyelőre ismeretlen férfit a rendőrség keresi.

A román férfit előállították a rendőrkapitányságára, ahol gyanúsítottként hallgatták ki és csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették.

Egy másik rendőr pedig a főváros egy másik pontján, Zuglóban intézkedett, amikor augusztus 11-én délben arra lett figyelmes, hogy egy Egressy úti kisboltból az üzletvezetőt fellökve, egy férfi rohan ki.

A szabadnapos őrmester a támadó után futott, közben telefonon hívta a Tevékenység-irányítási Központot és erősítést kért. A rendőr szolgálatba helyezte magát és elfogta a 30 éves budapesti M. Norbertet és visszatartotta a járőrök kiérkezéséig.

A nyomozók rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a 30 éves férfit.

(police.hu)

Címkék: Budapest, álrendőr