Szabadlábon maradhat a tüntető, aki a gyanú szerint kövekkel dobálta a rendőröket

2020. október 28. - 10:59 | Belföld

Szabadlábon védekezhet a 31 éves poprádi  járásbeli Martin J., akit azzal gyanúsítanak, hogy kövekkel dobálta meg a rendőröket az október 17-i, pozsonyi, kormányhivatal előtti tüntetés során. Az ügyben szerdán döntött a Pozsonyi Kerületi Bíróság, amely elutasította az ügyész panaszát.

Szabadlábon maradhat a tüntető, aki a gyanú szerint kövekkel dobálta a rendőröket
A két gyanúsított (Rendőrségi felvételek)

Az illető ügyében az első fokú bíróság is úgy döntött, hogy szabadlábon védekezhet az ellene folyamatban lévő eljárás során, az ügyész azonban panaszt tett, amit most a fellebbviteli bíróság elutasított. Pavol Adamčiak bírósági szóvivő közlése szerint a döntés jogerős.

A kerületi bíróság egyelőre nem döntött a másik gyanúsítottról, a szintén 31 éves cseh állampolgárságú Pavel R.-ről. Őt a járásbíróság vizsgálati fogságba helyezte, de az ő fellebbezése még nem érkezett meg a kerületi szervhez.

"A gyanúsítottak, miután a vízágyút a kormányhivatal elé hozták, kövekkel kezdték dobálni a rendőröket" - közölte korábban a rendőrség.

Egyébként ha a bíróság bűnösnek találja őket köztisztviselő elleni támadás vádjában, 12-től 25 évig terjedő börtönbüntetésre számíthatnak, mivel a bűncselekményt krízishelyzet alatt követték el.

Október 17-én fociultrák és az ĽSNS képviselői tiltakoztak a kormányhivatal épülete előtt. Igor Matovič (OĽaNO) miniszterelnök lemondását követelték, és a koronavírus terjedése elleni intézkedések miatt tüntettek. A rendőrség könnygázt és vízágyúkat is bevetett ellenük. Több embert őrizetbe vettek, a tüntetők közül többen is megsebesültek.

(TASR)