Szabadlábon védekezhet a maffiózó Rajecký, aki Kaliňák ellen is vallott

2022. május 14. - 08:04 | Belföld

A Speciális Ügyészség ügyésze szabadábra helyezte Tomáš Rajeckýt, aki több fontos ügyben is együttműködő tanúként szerepel - írta meg az Aktuality.sk. Egy nappal korábban, mint ahogy Robert Kaliňák vizsgálati fogságáról döntött a Legfelsőbb Bíróság. 

Szabadlábon védekezhet a maffiózó Rajecký, aki Kaliňák ellen is vallott
Tomáš Rajecký - rendőrségi felvétel

Tomáš Rajeckýt tavaly decemberben Spanyolországban fogták el, ahová akkoriban távozott, amikor illegális dohánygyárakkal kapcsolatban meggyanúsították. Szökésben volt, mikor tavaly nyáron elfogták a spanyol hatóságok, télen adták ki Szlovákiának. Idehaza pedig éppen azért ült vizsgálati fogságban, mivel fennállt a veszélye, hogy ellenkező esetben elszökhet - írja a portál.

Néhány héttel ezelőtt kiderült, hogy szerepet játszott Andrej Kiska volt köztársasági elnök lejáratásában. Vallomásában leírta, hogyan küldte szét a Kiska és testvére cégéhez, a KTAG-hez köthető adóügyi dokumentumokat, amit Norbert Bödör nyitrai vállalkozó koordinált. Megemlítette Robert Kaliňákot is, akit szerinte rendkívüli módon érdekelt a dokumentumok szétküldése a médiának.

Az Aktuality.sk szerint Rajecký szabadlábra helyezése azt jelentheti, hogy együttműködik a rendőrséggel az illegális dohánygyárak mögött húzódó korrupciós ügyben is, mivel éppen emiatt volt eddig börtönben.

Jana Tökölyová, a Legfőbb Ügyészség szóvivője megerősítette, hogy szabadlábra helyezték, mivel megszűntek a vizsgálati fogságának indokai, az ellene felhozott bűntényeket elismerte.

(Aktuality.sk)