Szabadlábra helyezte a bíró a három gyilkosságért elítélt szlovák maffiózót!

Dušan Borženský letöltötte büntetése kétharmadát. A bíró szabadlábra helyezte, az ügyész viszont fellebbezett.

Szabadlábra helyezte a bíró a három gyilkosságért elítélt szlovák maffiózót!
Dušan Borženský (Fotó: TASR)

Az egykor hírhedt kassai maffiózó, Dušan Borženský letöltötte a három gyilkosságért kiszabott 23 éves fegyházbüntetése kétharmadát.

Ilyenkor joga van az elítéltnek kérelmezni feltételes szabadlábra helyezését, amit a Borža néven ismert bűnöző meg is tett, egymás után háromszor. A Markíza információi szerint pedig a bíró hétfőn délelőtt helyt adott a kérelmének.

A Joj TV úgy tudja, a kirendelt ügyésznő fellebbezett a bíró döntése ellen, így Borža egyelőre a rácsok mögött marad. Közölték azt is, hogy a büntetés-végrehajtási intézet szerint, ahol ül, csak részben teljesítette a szabadlábra helyezés feltételeit. Nincsenek fegyelmi vétségei, nyolc alkalommal ráadásul dicséretet is kapott. Az eljárásába bevontak egy pszichiátriai szakembert, hogy megállapítsák, van-e esélye a visszaesésének, és ennek a vizsgálatnak az eredménye lehet a döntő.

"Szeretnék a lányommal foglalkozni, a támasza lenni. Ez a legfontosabb számomra, mert már nélkülem nő fel, csak a látogatásokból ismer" - mondta.

Borženskýt Karol Kolárik egykori kassai keresztapa, továbbá Ján Kromka és Fadil Pasjač meggyilkolásáért ítéltek el. Körülbelül 18 éve ül börtönben, és ha az egészet le kellene ülnie, 2023-ban szabadulna.

(Joj TV/Markíza)