Szabadlábra helyezték a két online trollt, Martin Daňót és Rudolf Vaskýt!

A Pozsonyi Kerületi Bíróság döntött arról, hogy szabadlábra helyezi az online élő videóiról elhíresült Martin Daňót és Rudolf Vaskýt.

Szabadlábra helyezték a két online trollt, Martin Daňót és Rudolf Vaskýt!
Martin Daňo és Rudolf Vaský

A kerületi bíróság próbaidős felügyeletet rendelt el, valamint megtiltotta számukra, hogy audiovizuális műveket készítsenek vagy vegyenek részt az ilyesmi elkészítésében - tájékoztatta a TASR hírügynökséget Pavol Adamčiak bírósági szóvivő.

A két figura december 16. óta  csücsült a rácsok mögött.

Arról ismertek, hogy online videóikkal, élő bejelentkezéseikkel trollkodják szét az internetet és különböző eseményeket. Egy ilyen videójuk kapcsán a rendőrség szerint erőszakos bűncselekménnyel gyanúsíthatók, konkrétan tettestársként több személyen ismétlődően elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsítják őket, Daňót emellett egy konkrét esetben uszítással is, ellene korábban adócsalás ügyében is eljárás indult. 

Egy tavaly tavasszal közzétett videójukban egy vasrúddal a kezükben fenyegették meg Lucia Ďuriš Nicholsonovát, hogy meg kéne őt ölni. A parlament alelnökeként tevékenykedő Nicholsonová azt követően testőröket fogadott. Daňo parlamenti akkreditációját emiatt akkor megvonták, fél évvel később, tavaly ősszel azonban már újra bemehetett az épületbe.

(TASR)