Szabadnapot kapnak a választás előtt az egyetemi hallgatók

2020. február 17. - 21:50 | Belföld

Rektori szabadnapot kapnak január 28-án, pénteken a Szlovák Műszaki Egyetem (STU) és a pozsonyi Comenius Egyetem (UK) nappali tagozatos hallgatói, hogy szombaton, a parlamenti választás napján elmehessenek szavazni – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Martina Mášiková, az egyetem munkatársa.

„Felhívást intéztünk minden hallgatóhoz és az akadémiai közösség minden tagjához, hogy menjen el választani és az egyetemi értékeink szellemében szavazzunk a demokráciára, a humanizmusra és a toleranciára" – fogalmazta meg álláspontjában Marek Števček, a Comenius Egyetem, és Miroslav Fikar, a műszaki egyetem rektora, és hozzátették, időt akarnak adni a hallgatóknak arra, hogy nyugodtan hazautazhassanak szavazni.       

A rektorok hangsúlyozták a szabad választások fontosságát és rámutattak a felelősségvállalás szükségességére. Emlékeztettek a társadalomra váró kihívásokra például a technológiai fejlesztések, a gazdaság, az oktatás és az éghajlatváltozás terén. „Mindannyian hallathatjuk a hangunkat és kifejezhetjük a véleményünket. Élnünk kell ezzel a jogunkkal" - fogalmaztak.


TASR