Szabaduljunk a játékból - a szabadulószobák izgalmas hangulata az otthon falai között

2021. október 22. - 11:37

A szabadulószobák által nyújtott kihívás mindenki számára remek szórakozás. Most már azok is felettébb élvezhetik az izgalmasabbnál izgalmasabb kihívásokat, akik kevésbé járnának el otthonról, de azért a barátokkal szeretnék átélni a szabadulós játékok élményét.

Szabaduljunk a játékból - a szabadulószobák izgalmas hangulata az otthon falai között

Miért annyira kedveltek a szabadulószobás társasjátékok?

Az otthoni keretek között is játszható szabadulós játékok baráti összejöveteleken, családi rendezvényeken olyan varázslatos izgalmat és szórakozást adnak a résztvevőknek, mely kifejezetten emelni fogja minden party hangulatát.

Ezek a társasok sokban hasonlítanak az élő, valós szobákban berendezett szabadulószobákra, melyek szinte már minden városban egyre nagyobb számban megtalálhatóak. Ahogy ott, ezekben a társasokban is egy-egy tematikusan létrehozott feladványsorozatot kell megcsinálni, amelynek célja egy-egy feladvány megoldása, ami kivisz bennünket a “bezárt szobából”.

A legjobb talán, ha csapatban játsszuk ezeket a kihívásokat, de akár egyénileg is megfejthetők az izgalmas szabadulószobás feladványok. Egészen biztos, hogy a játék során a kollégákkal, barátokkal egy csapatban élvezetes szórakozás lesz egyről a kettőre jutni. Csapatként azért is jó megoldani a kérdéseket, mert a feladvány megoldása összehozza az embereket, és segíti az összecsiszolódást.

Nem kérdés tehát, hogy például egy céges rendezvényen is bevethető a Társasjátékrendelés.hu boltban kapható szabadulószobás társasok valamelyike. Miután kis helyen is elfér, ezért egy étteremben tartott este kiváló kiegészítő programja is lehet a vele való időtöltés.

Mi lehet a szabadulószobás társasok tematikája?

Igazából nincs arra semmilyen előírás, hogy milyen körítést kapnak a különböző szabadulós játékok. A legjellemzőbb, hogy a játék menetének központjában egy-egy tematika áll, de számtalan variációja lehet. A legnépszerűbbek alapja egy ismert történelmi vagy irodalmi szituáció, esemény, de számos más téma is gyakran kerül ezeknek a játékoknak a középpontjába.

A szabadulószobás társasok a főtéma keretében egy történetet mesélnek el, ahol az adott játékos kerül a főszereplő helyébe. A cél, hogy a felmerülő feladatokat megoldva szépen lassan elérjen a játék megoldásához a főhős.

Általában minden ilyen típusú társas ugyanúgy kezdődik: első feladatként a legelső lapon található történet olvasásával ismerhetjük meg a történetet. Itt tudja meg az ember, ki is ő tulajdonképpen, milyen környezetben és mit kell tennie. Ahogy ezek az információk tudatossá válnak, a kulcsfigura szinte eggyé válik a játékkal és teljes átéléssel haladhat a cél felé.

Nagyon fontos, hogy egy ilyen játék során tudja az ember azt, hogy minden apró részletnek nagy jelentősége lehet a játékban, ezért a kezdetektől nagyon kell figyelni. Az apróságok is fontosak, és lehet, hogy nem is gondolnánk első olvasatban, de az visz bennünket a szobákból történő kijutás felé.

(PR-cikk)