Szabálysértésként kezelik a kutyára lövöldöző csilizpatasi férfi ügyét

A nagymegyeri rendőrség már foglalkozik a kutyára légpisztollyal lövöldöző csilizpatasi (Dunaszerdahelyi járás) férfi ügyével.

A Facebookon az utóbbi napokban több százezres nézettséget ért el az a videó, amelyen az látható, ahogy Csilizpatason egy nyugdíjas férfi légpisztolyból ad le lövést egy szabadon kóborló kutyára.

Értesüléseink szerint a településen már huzamosabb ideje gondot okoznak a kóbor, esetenként az agresszivitás jeleit mutató ebek. A szóban forgó videót a közösségi oldalra feltöltő nő saját bevallása szerint övé a póráz nélküli kutya, amire felvételen látható férfi leadta a lövést. 

Ahogy azt Mária Linkešová rendőrségi szóvivőtől megtudtuk, a nagymegyeri rendőrségre március 29-én érkezett feljelentés, az ügyet egyelőre a közrend megzavarásaként tartják számon, és szabálysértésként kezelik.

Ilyen esetekben a hatóság 663 euróig terjedő pénzbírságot is kiszabhat, és a légpisztoly elkobzását is indítványozhatja.

"A megbízott rendőr műveleteket foganatosít a bejelentés ellenőrzése érdekében, melynek keretében magyarázatot vár majd a nyilvánosságra hozott videón szereplő idős úrtól is" - tájékoztatta szerkesztőségünket a rendőrszóvivő.

(parameter)