Szabálytalankodó taxist akartak fogni, drogdíler is lett. Maradhat?

2022. szeptember 23. - 14:58 | Régió

A taxis amatőr módon esett neki a kereszteződésnek, ezzel hívta fel magára a figyelmet.

Szabálytalankodó taxist akartak fogni, drogdíler is lett. Maradhat?
Rendőrségi felvétel

A nyitrai gyorsreagálású rendőri egység (PMJ) figyelt fel egy taxisra, aki nem vette figyelembe a forgalmi jelzést a Mikovíni és Hviezdoslav utcák kereszteződésénél. Megállították, majd arra kérték, mutassa be papírjait. Ugyanerre kérték utasát is, aki viszont azt mondta, elvesztette személyijét, de nem jelentette be. Miután nem tudta hitelt érdemlően igazolni személyazonosságát, a figurát bevitték az őrsre.

A nyitrai kerületi rendőrség közölte, hogy az utas egész idő alatt idegesen és szórakozottan viselkedett, ráadásul vöröslöttek a szemei, ezért megkérdezték, fogyasztott-e valamilyen drogot. Elismerte, hogy igen, pervitint és marihuánát, ám a rendőröknek feltűnt, hogy a kezével valamit nagyon rejteget a nadrágjában. Végül átadta a nála lévő dolgokat a rendőröknek, különböző tasakokban és fecskendőkben fehér és barna kristályos anyag és fehér por, valamint üvegpipa és digitális mérleg is volt nála.

Az egyes anyagokat elküldték szakértői vizsgálatra, majd meggyanúsították az illetőt kábítószerbirtoklással és -kereskedelemmel.

(parameter)