Szájer József fontos döntést hozott meg - kilépett a Fideszből

2020. december 2. - 18:40 | Külföld

Szájer József már nem a Fidesz tagja. Döntését levélben közölte Fidesz pártigazgatójával, Kubatov Gáborral – értesült a Magyar Nemzet.

Szájer József fontos döntést hozott meg - kilépett a Fideszből
Fotó: MTI

Orbán Viktor nyilatkozott a lapnak Szájerrel kapcsolatban. A magyar kormányfő kijelentette, hogy amit a politikus tett az "a politikai közösségük értékrendjébe nem fér bele".

Harmincéves munkáját nem fogjuk elfelejteni és megtagadni, de cselekedete nem elfogadható, és nem védhető. A történtek után az egyetlen helyes döntést hozta, amikor bocsánatkérés mellett Európai Parlamenti mandátumáról lemondott, és a Fideszből kilépett. Döntését tudomásul vettük.

- fűzte hozzá Orbán.

Szájer József a napokban mondott le európai parlamenti tisztségéről, mint kiderült azért, mert egy belga kijárási korlátozásokat sértő összejövetelen vett részt. A buliról az ereszcsatronán keresztül távozott, próbált elmenekülni a rendőrök elől, azonban ez utóbbi nem sikerült. Miután elkapták, a táskájában drogra bukkantak. Szájer azt állította, fogalma sem volt arról, hogy hogyan került oda, s annyit mondott, nem élt vele.

viahvg, Magyar Nemzet

Címkék: Szájer József