Szaktanácsadás lesz a víz világnapján a dunaszerdahelyi RÚVZ-n, vízmintákat ezúttal nem vizsgálnak ingyenesen

2023. március 21. - 13:58 | Régió

Korábbi tájékoztatásunkkal ellentétben vízmintákat ezúttal nem vizsgálnak ingyenesen Dunaszerdahelyen a víz világnapja alkalmából.

Szaktanácsadás lesz a víz világnapján a dunaszerdahelyi RÚVZ-n, vízmintákat ezúttal nem vizsgálnak ingyenesen
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Szerdán, március 22-én a víz világnapja alkalmából ingyen lehet ellenőriztetni a kutak vizének minőségét – elsősorban nitrát tartalmát – a Közegészségügyi Hivatalnál (ÚVZ) és több Regionális Közegészségügyi Hivatalban (RÚVZ) – tájékoztattott az ÚVZ szóvivője.

A dunaszerdahelyi Regionális Közegészségügyi Hivatal épületében díjmentes szaktanácsadást nyújtanak szerdán az ivóvízzel kapcsolatban, korábbi tájékoztatásukkal ellentétben vízmintákat ezúttal nem vizsgálnak ingyenesen a víz világnapja alkalmából.

Az idei víz világnapja mottója a „Felgyorsult változás“ – a hivatal szakdolgozói ezen a napon választ adnak minden ivóvízzel kapcsolatos kérdésre, díjmentes tanácsadást nyújtanak az érdeklődők számára 9 és 15 óra között.

"Érdeklődni lehet személyesen a hivatal épületében vagy telefonon az alábbi számokon: 031/ 59 112 65, 031/ 59 112 36" – tájékoztatta portálunkat Ing. Robotka Rozália dunaszerdahelyi területi higiénikus.

A téves tájékoztatásért elnézést kérünk.


(parameter)