Szállodává alakítják a komáromi Lehár-épületet

2019. július 2. - 08:48 | Régió

Komárom önkormányzatának sikerült eladnia az egykori Aranyhordó (Lehár) Kávéház történelmi épületét. Márciusban hirdette meg az ingatlant a város, 559 ezer eurós áron. Egyetlen komoly érdeklődő jelentkezett a versenytárgyalásra, és 564 ezer eurót ajánlott. A DS Prosperty társaság szállodát nyitna az épületben.

Szállodává alakítják a komáromi Lehár-épületet
Fotó: Szia Komárom

„A befolyó pénz egy részét két másik belvárosi történelmi épület felújítására fordítjuk. Még idén elkezdjük a Tiszti Pavilon homlokzatának felújítását és rendbe tesszük a Zichy-palota tetőzetét és udvar felőli homlokzatát. Örülünk, hogy a Lehár történelmi épülete megmenekül a pusztulástól és rövid időn belül visszanyeri egykori szépségét” – mondta Keszegh Béla polgármester.

Az Aranyhordó épülete 2017-ben, egy, a Selye János Egyetemmel lefolytatott telekcsere során került a város tulajdonába. Az egyetem hosszú ideig nem használta, az állaga egyre romlott. Az egykori Grand Kávéház épülete 1889 és 1901 között épült. Az első köztársaság idején az Agrasol cég tulajdonában volt, 1938 után itt volt a Gazdasági Tanács székhelye, a földszinten működött az Aranyhordó kávéház. A II. világháború után a kávéházat bezárták és az épületbe beköltözött a Szovjet Dunai Katonai Flottilla.

(TASR)