Számíthatunk kijárási korlátozásra vagy tömeges tesztelésre? – a miniszter kitart az álláspontja mellett

2021. október 25. - 12:43 | Belföld

Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügyi miniszter hétfőn arról beszélt, hogy jelenleg stabil a helyzet a szlovákiai kórházakban és mindenütt ellenőrzés alatt tudják tartani a helyzetet.

Számíthatunk kijárási korlátozásra vagy tömeges tesztelésre? – a miniszter kitart az álláspontja mellett
Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter (Fotó: TASR)

A tárcavezető közölte, jelenleg országszerte 122 személy szorul mesterséges lélegeztetésre. A kórházigazgatók az adott járásban lévő aktuális helyzethez igazítják a rendelkezésre álló kórházi ágyak számát.

Lengvarský hozzátette, tudomásul vette Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter szombati kritikáját, aki azt mondta, rosszabb miniszter, mint előde, Marek Krajčí volt. Ennek margójára Lengvarský megjegyezte, Matovič személyes véleményéről van szó. „Ennek a pártnak a jelöltje vagyok. Szombaton olvastam először. Amíg a kollégákkal nem tisztázzuk az álláspontokat, nem nyilatkozom ezzel kapcsolatban” – jelentette ki.

A miniszter ezúttal is kizárta a tömeges tesztelés lehetőségét. Ismét megemlítette, hogy újra fogják értékelni a beoltottakra vonatkozó korlátozásokat a Covid-automata alapján.

„Ha szükséges lesz, megegyezünk a járványügyi szakértőkkel és a higiénikusokkal a Covid-automata módosításáról. Nem tartom kizártnak. Jelen pillanatban azonban olyan a helyzet, amire számítottunk, a jelenlegi Covid-automata pedig ehhez igazodik” – mondta, majd kiemelte, nem szeretné semmilyen módon korlátozni az emberek mozgását.


(TASR/para)