A számláról eltűnt a pénz, a bankautomata viszont nem adta ki – akár egy hónapig is várhat saját pénzére a férfi

2023. január 24. - 09:36 | Régió

Kellemetlen meglepetés ért egy turócszentmártoni férfit, aki pénzt akart levenni bankkártyájáról, és ugyan a számlájáról el is tűnt a pénz, az automata nem adta ki az összeget. A bank most azt kutatja, hol történt a hiba, a férfi pedig addig nem is kapja vissza pénzét – írja a TV Noviny.

A számláról eltűnt a pénz, a bankautomata viszont nem adta ki – akár egy hónapig is várhat saját pénzére a férfi
Illusztráció (Fotó: TASR)

Stanislav pénzt akart levenni bankkártyájáról: beadta a kódot, kiválasztotta a kívánt összeget, majd várt a pénzre. A bankók viszont nem jöttek ki a gépből, noha a számláról levonódott az összeg.

Sylvia Ďatelinková, a Szlovák Bankszövetség (SBA) jogásza szerint ilyen esetben haladéktalanul értesíteni kell a bankot, ahol a számlánk is vezetve van, majd reklamációt kell írni. Stanislav bankjának a központja Csehországban van, saját bankautomatákkal pedig nem rendelkezik Szlovákiában, így egy másik bank készülékét akarta használni – ez tovább bonyolítja a helyzetet.

A férfi már megírta a reklamációt, de legalább 30 napot kell várnia, amíg az eltűnt pénzt visszaírják a számlájára. A kliens bankjának kapcsolatba kell lépnie azzal az intézménnyel, amelyhez a szóban forgó automata tartozik. A bankautomatában lévő pénzt személyesen át kell számolni, és ha mindent rendben találnak, értesítik Stanislavot. A művelet elvégzésére egy hónapjuk van.


(tvnoviny.sk)