Számszeríjjal célzott a munkásokra egy csontrészegen vezető szlovák fószer

2019. október 5. - 12:20 | Régió

Elég sok mindent elkövetett egyszerre: súlyosan ittas állapotban történt veszélyeztetés, veszélyes fenyegetés és hatósági döntés végrehajtásának akadályozása. Lássuk, kivel van dolgunk!

Számszeríjjal célzott a munkásokra egy csontrészegen vezető szlovák fószer
Rendőrségi felvétel

Mindezzel egy 64 éves horvátgurabi (Chorvátsky Grob) férfit gyanúsít a rendőrség, akit a poltári járásbeli Zlatno községben kaptak el. A fószer ugyanis nemcsak, hogy jogsi nélkül és ittasan vezetett, de még fegyvert is fogott a volán mögül az emberekre.

A rendőrség közlése szerint az eset még szerdán délután történt. Az idős férfi kiszállt a kocsijából, és a számszeríjjal célzott az ott erdészeti munkát végző munkásokra. Azután elővett egy légpuskát, és egy ott lévő teherautó sofőrje felé tartott vele. Mivel a dolgozók tartottak tőle, hogy ártani fog nekik, inkább elmentek onnan.

Helyettük jöttek a rendőrök, akik őrizetbe vették a férfit. Megszondázták, az eredmény pedig 2,58 ezrelék lett. Annak ellenére vezetett ittasan, hogy éppen ittas vezetésért már korábban bevonták a jogosítványát. Akkor ezért tíz hónap börtönt kapott 30 hónapra felfüggesztve, valamint a vezetéstől való 5 éves eltiltást.

(TASR)