Szanatóriumba küldik a kezelhetetlen 13 éves diákot

2020. január 13. - 09:27 | Régió

Három testvérével együtt nagymamája neveli azt a 13 éves diákot, aki rendre összeütközésbe kerül a törvénnyel - tudatta a Markíza.

A nagysallói (Lévai járás) srác legutóbb a tanárát támadta meg azért, amiért az figyelmeztetni merte őt, hogy tanítási óra alatt nem máshol kell lennie, mint az osztályban.

A fiatal fiút három testvérével együtt nagymamájuk neveli, mivel a szüleik lemondtak róluk. A fiatalok nemrég még gyermekotthonban voltak. Az említett srác viszont kezelhetetlen: korábban már lopott egy helyi boltból, illetve megrongálta a WC-ajtót az iskolájában. A pedagógusokat rendszeresen megfenyegeti azzal, hogy megöli őket.

A legutóbbi esetnél, amikor rátámadt az egyik tanárára, közbelépett a szociális hatóság, és elrendelte, hogy ideiglenesen egy nevelő-gyógykezelő szanatóriumba kell vonulnia.

Másképp látja az esetet a srác nagymamája, aki szerint egészen máshogy írta le a történteket az unokája, és annak testvére is. Úgy véli, az iskolának is némileg alkalmazkodnia kellene a srác diagnózisaihoz, de ezt nem teszik.

(Tvnoviny.sk)