Szándékosan robbanthatott egy férfi a lakóházban – az elkövető meghalt, egy rendőr súlyosan megsérült

2023. május 14. - 10:31 | Régió

Amint arról beszámoltunk, szombaton este gázrobbanás történt egy kétemeletes lakóházban a nagyszombati járásbeli Biely Kostol községben. Most újabb részletek derültek ki a történtekről.

Szándékosan robbanthatott egy férfi a lakóházban – az elkövető meghalt, egy rendőr súlyosan megsérült
Fotó: Rendőrség (Facebook)

A robbanásnak egy halálos áldozata van, további hárman pedig megsérültek. A TV Markíza információi szerint egy 41 éves férfi volt a vétkes, aki állítólag szerelmi bánatból, szándékosan elárasztotta lakását gázzal, majd gyufát vagy öngyújtót gyújtott. A hatalmas robbanásban a férfi életét vesztette.

A lakóház egy másik lakója, egy rendőr, súlyos sérüléseket szenvedett a fején és a lábán. További két személy kevésbé súlyos sérüléseket szenvedett, őket a helyszínen ellátták.

Iveta Paulová, a község polgármestere a TV Markízának elmondta, a lakóház egy részét nagy valószínűség szerint le kell majd bontaniuk. Viszont a másik fele, amely felújításra szorul, jelenleg nem lakható.

A helyszínre a nagyszombati, a pöstyéni és a galántai hivatásos tűzoltókat riasztották. A lakóházban élőket a történtek után evakuálták. A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit.


(tvnoviny.sk/para)