Szap polgármestere, Miklós Ferenc belépett a Hídba

2020. szeptember 17. - 22:40 | Belföld

Miklós Ferenc, Szap Község polgármesterének személyében újabb taggal bővült a Híd.

Szap polgármestere, Miklós Ferenc belépett a Hídba
A Híd felvétele

Miklós Ferenc 2014 óta vezeti a csallóközi, kicsivel több, mint 500 lelket számláló községet. Már a 2018-as helyhatósági választás során is élvezte a párt támogatását. Az évek alatt kialakult jó viszony eredményeként Miklós Ferenc hivatalosan is a Híd tagja lett.

„A szlovákiai magyar politika válaszúthoz érkezett. Vagy folytatjuk együtt, vagy jó eséllyel a következő választási ciklusban sem lesz senki, aki ismerve a helyi viszonyokat, képviselni tudná Szlovákia magyarlakta régióit.

Örülök, hogy a párt elnöke, Sólymos László minden lehetőséget megragad ahhoz, hogy közelebb hozza egymáshoz a három párt elképzeléseit. Ez nem egy egyszerű folyamat, de a magyarok lakta régiók érdekében elengedhetetlen egy erős formáció létrehozása" - mondta Miklós Ferenc.

A február végi választásokon alig két százalékot elérve a parlamentből kiesett a Híd párt, melynek azóta új elnöke van, aki örömét fejezte ki Miklós Ferenc belépésével kapcsolatban. "A megosztottság hosszú távon megbosszulja önmagát. Örülök, hogy Szap polgármesterével sok dologban egyetértünk és egy sikeres polgármesterrel bővül a csapatunk" - mondta.

(paraméter)