Szarházinak nevezte és kiküldte a hivatalból a nagymegyeri képviselőket Holényi (videó)

2022. június 9. - 11:22 | Régió

A polgármesteri hivatalban folytatódott csütörtökön reggel az akció, amely szerdán este Holényi Gergő nagymegyeri városvezető házánál kezdődött.

Korábban:

„Gyere ki!” – Felháborodott vállalkozók vonultak a polgármester háza elé Nagymegyeren! (fotók+videó)

Néhány képviselő, illetve vállalkozó látogatott el a polgármesteri hivatalba csütörtökön délelőtt, hogy átadják Holényinek azt a levelet, amit szerdán este nem sikerült, miután a képviselő-testület idegenforgalmi bizottságának a helyi szállásadók részvételével megtartott munkaértekezletére nem jött el sem a polgármester, sem a termálfürdő vezetése.

A levélben lényegében azt követelik a polgármestertől, hogy hívja vissza a fürdő ügyvezetőjét (ezt a döntést a bíróság első fokon érvénytelenítette, de Holényi fellebbezett ellene), Lukáš Machalát, valamint hogy az eddig működő beléptetési rendszert összhangba hozzák az újjal, amit a napokban tesztelnek, de súlyos fennakadásokat okoz belépéskor.

"Az én családomat támadtátok tegnap. Mindenki, aki ott volt" - válaszolta a jelenlévőknek még a hivatal kapujában Holényi azon a videón, amit Varga Albin független képviselő tett közzé a Facebookon. - Mindennek megvan a hivatalos formája, azt a levelet a hivatalban le lehet adni."

Ezután elbíbelődött a bejárat előtti szőnyeggel, majd rácsukta az ajtót a jelenlévőkre. Megtudtuk, hogy Vargán és a vállalkozókon kívül Sziszák József és Barczi Dániel képviselők is jelen voltak.

Miután Holényi becsukta az ajtót és bement az irodájába, mentek utána, majd az iroda ajtajában folytatódott a szájkarate. Holényi eközben már - vélhetően - értesítette a városi rendőröket arról, hogy "néhány hőbölgő ember a felszólítására nem akarja elhagyni a hivatalt".

„Ilyen polgármestere vagy a városnak” - érkezik a válasz.

Holényi ezután megismételte, hogy szerdán este a családját támadták, és miután feljelentést tesz, majd az ügyészség eldönti, hogyan kezeli az ügyet. Vélekedése szerint ugyanis három törvényi paragrafust is megszegtek azok, akik a háza előtt gyülekeztek. "Kívül tágasabb, viszontlátásra!" - köszönt el, Varga Albin viszont visszakérdezett, hogy vajon a képviselőket is elküldi-e a hivatalból.

„Ilyen szarházikat, mint a Varga Albin, meg a Barczi Dani, meg a Balázs Petike, ilyeneket is felszólítok" - reagált a polgármester, majd bement az irodájába.

Varga Albin kérdésünkre közölte, hogy ezután eljöttek a hivatalból.

Itt a teljes videó:

(SzT)