„Szarnak, bajnak nincs gazdája”

„Szarnak, bajnak nincs gazdája”
Paraméter-felvétel

Örök igazság buggyant ki belőle, kár lenne vitatni. Bár, ahogy a törvényeké, a titkok szövedéke is mindig fölfeslik valamikor, valahol...

Az is tény, hogy sem Magyarországon, sem pedig Felvidéken Szlovákiában nem szarják a pénzt. Különösképpen vonatkozik ez azokra a kormányokra, amelyek tagjai úgy tesznek, mintha nem az adófizetők pénze lenne rájuk bízva, hanem minden reggel csak úgy kiszarnának pár rakás ropogós bankót.

Ezt egyébként Lázár János is épp olyan jól tudja, mint a magyar kormány kedvezményezettjeként elhíresült, somorjai székhelyű Libertate elnevezésű egyszemélyes civil szervezet elnöke. Érthető tehát, hogy szarban van. Inkognitóban kénytelen sunnyogni „szegény“. Annak a 710 ezer eurónak a gazdájaként, amely összeg úgymond, a felvidéki szlovákiai magyarok identitástudatának megőrzése, megszilárdítása lózungjával hullott az ölébe.

Most már csak az a kérdés, hogyan végzi majd el a feledatot, ha azt se tudni, kicsoda, fiú-e vagy lány őcivilsége...?

Mindenki nyugodjon le, a kérdés tök fölösleges. A Libertate nem lehet más, mint egy pártpénzmosoda. Okkal feltételezhetően azzal a feladattal, hogy a Magyar Közösség Pártját közvetve és közvetlenül finanszírozza.

Lehetséges, hogy a Szlovákiában ez évben esedékes megyei választásokra is jut majd a zsozsóból, ha el nem lesz szórva/lopva mind?

A felvidéki szlovákiai magyar identitásmegőrzés mantrájára/hazugságára meg kizárólag azért van szükség, mert a szlovákiai párt- és választási jogszabályok szerint csak közvetve finanszírozhatóak külföldi pénzekből a pártok és a választási kampányok. Ellenkező esetben, jogi bikfanyelven szólva, törvényszegés ténye forog fenn.

Ezért nincs hát gazdája egyelőre, mintha csak egy rakás szar lenne, annak 710 ezer eurónak, amit magyar kormánykörök passzoltak le a somorjai álcivil izének?

Ilyen egyszerű ez. Miképpen az is, hogy vajon miért érdekli a gondolkodásra hajlamos és alkalmas, törvénytisztelő felvidéki szlovákiai magyarokat, hogy kik azok, akik velük takaróznak. Azaz strómanként használják őket! Méghozzá a tudtuk nélkül, a hátuk mögött.

Csoda, hogy kénytelenek találgatásokba és célozgatásokba bocsátkozni?

Mióta a Libertate-affér nyilvánosságra került talán nem burkolózik mély hallgatásba, az a párt (is), a Magyar Közösség Pártja ugye, amely köztudottan teljhatalmat élvez a Felvidékre Szlovákiába szánt magyar kormányzati pénzek leosztásában?

Nos, ha eddig nem volt meg a felvidéki szlovákiai magyar identitásért pénzzel, paripával, fegyverrel hadakozni látszó megélhetési  magyar mutaványosoknak, akkor ezúton tudják meg:

sok-sok olyan ember él a Felvidéken Szlovákiában, akik teljesen ingyen, bérmentve magyarok. Sőt, már akkor is magyarok voltak, amikor a jelenleg zavarosban halászó politikusaik még meg sem születtek. És azok lesznek akkor is, ha némi képzavarral szólva, a Magyar Közösség Pártját és magyarországi gazdáit már a jelképes politikai roncstelepen eszi majd az idő vasfoga...

Leesik végre, hogy csak a hülye nem tudja, mit és kicsodákat szolgál ez a túlárazott határon túli árnyjáték?