Szárnyasok szelték az eget Sikabonyban

Másodízben rendeztek légi bemutatót a sikabonyi reptéren, ahol nemcsak a repülés szerelmesei, de a gyerekek is jól szórakozhattak. Az akrobatikus légi bemutatókon kívül cukorkaesővel kedveskedtek a legkisebbeknek. 

Szárnyasok szelték az eget Sikabonyban
A szerző felvételei - további fotókért kattints!

A délelőtt motoros ejtőernyős és sárkányrepülős bemutatóval kezdődött. Közben persze sorra érkeztek a meghívott vendégek repülőikkel, sárkányrepülőikkel az érdeklődők legnagyobb örömére. A bemutatók között a szervezők cukorkaesőre számíthattak a gyerekek, mert az egyik repülőből színes szalagokra kötözött cukorkákat dobáltak ki, amit a legkisebbeknek kellett összeszedniük. „Az időjárás miatt sajnos néhány meghívott vendégünk nem tudott részt venni a bemutatón, mint például a BUCKER dupla szárnyú repülőgép, amely Csehországból érkezett volna, ám az ottani szeles időjárás miatt rizikós lett volna a felszállás” – meséli Végh István főszervező, aki hangsúlyozza, az időjárást ők befolyásolni nem tudják, ám bízik benne, hogy a látogatók megértőek ezzel kapcsolatban. „Elmaradt például délben a JAK3-as légi bemutató, ám helyette egy JAK 52-essel szálltak fel, ami a programban nem is szerepelt. Ilyen módon igyekeztünk pótolni a hiányosságokat” – teszi hozzá István. Az érdeklődők zöme a gyerekek miatt látogatott ki a sikabonyi reptérre, ahol a légi bemutatókon és a cukorkaesőn kívül arcfestés és ugrálóvár is várta a legkisebbeket.

A délután folyamán kis késéssel sor került a légitámadás-bemutatóra is, amikor megérkezett Csehországból a JAK3-as. A pilóták és a repülőgépek Csehországból (Hodonín, Brünn) és Szlovákiából (Diószeg, Nyitra) érkeztek, a sárkányrepülők mind Hodonín mellől szálltak Dunaszerdahelyig. A délután folyamán sétarepülésre is sor kerül, bárki jelentkezhetett és tehetett egy-egy kört vagy a repülőgépek egyikével, illetve akár sárkányrepülővel is. A hangulatos délutánt este baráti szórakozás zárta.

 

(alsa)